TÉMA Skolióza

Poradna byla uzavřena. Není možné pokládat ani odpovídat na dotazy.


Dětská idiopatická skolióza

autor: Anonymní dotaz 25.01.2010 12:56

Chtěla bych se zeptat co je to dětská idiopatická skolioza a zda je zapotrebi nejake to leceni. dekujip.maja.

Odpovědi na otázku

  • andelova23 31.12.2010 22:58
    Jistá je určitá forma dědičnosti, rodinný výskyt nemoci je poměrně častý. Onemocnění je charakterizované hypoplasií obratle, který na jedné straně zaostává v růstu, což vede k vybočení do strany a rotaci v ose.
  • olkol13 27.12.2010 14:50
    skolioza je vychylebi pateře, já ji mám z nošení školní tašky na jednom rameni
  • novina 27.12.2010 14:32
    Doporučuje se cvičení, ale to vám měl říct lékař, jaké cvičení je nejlepší, napsat do papírů a poslat na rehabilitaci ...
  • komarkova.olga 27.12.2010 10:28
    rehabilitace
  • Atog 23.12.2010 11:55
    Stačí správné cvičení.
  • opickajura 18.12.2010 18:38
    asi posilovat hlavně břicho a záda, jen pevný sval může udrežet páteř.
  • NeoGenX 07.12.2010 18:33
    onemocnění páteře, vybočení páteře od středové osy může být jednokřivkové, v takovém případě hovoříme o C typu skoliózy, nebo je přítomné dvojkřivkové vybočení, kdy hovoříme o S skolióze. Ramena pacienta bývají nestejně vysoko. Taktéž lopatky nejsou umístěny vodorovně. Léčba sestává z intenzívního posilování svalstva zad a břicha pod dohledem rehabilitačního pracovníka. Cvičí se také dechová gymnastika.V rámci fyzikální léčby je vhodné aplikovat elektroléčbu, která vede ke zlepšení svalového napětí trupu.

Skolióza patří do témat

Adresář

Diskutujte na téma Skolióza

Píšeme jinde
  • Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

  • Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.



Zdravě.cz na Facebooku